Valitse sivu

Sosiaali- ja terveyspalvelut

logoSosiaali- ja terveyspalvelut on 1.1.2014 alkaen siirretty Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymään (FSHKY).

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä perustettiin 1.1.2014, jolloin Forssan kaupungin sekä Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän sosiaalihuollon palvelut (lasten päivähoitoa lukuun ottamatta),
siirrettiin saman organisaation alaisuuteen.
Seutukunnalla on jo pitkä perinne yhteisestä palvelujen järjestämisestä, sillä jo vuodesta 2001 alkaen on terveyspalvelut järjestetty Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymässä, jonka nimi muuttui sosiaalihuollon palvelujen yhdistämisen jälkeen hyvinvointikuntayhtymäksi.

Hyvinvointikuntayhtymä järjestää jäsenkuntien kansanterveystyön, ympäristöterveydenhuollon, eläinlääkintähuollon, sosiaalihuollon ja päihdeongelmaisten hoidon palvelut sekä Forssan sairaalan tuottamat erikoissairaanhoidon palvelut. Lisäksi kuntayhtymä hankkii muut tarvittavat erikoissairaanhoidon palvelut.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän verkkosivuille tästä

 


Aikuissosiaalityö tiedottaa:

Ypäjän kunnanvirastossa on paikalla kerran viikossa sosiaalityöntekijä, sekä kerran viikossa työllisyydenpalveluiden sosiaaliohjaaja.

 

Sosiaalityöntekijä Elli Kurkikangas on pääsääntöisesti paikalla Ypäjän kunnanvirastossa joka torstai. (Sosiaalityö, täydentävä- ja ennaltaehkäisevä toimeentulotuki)

Sosiaalityöntekijä Elli Kurkikankaan vastaanotolle pääsee torstaisin klo 10-12 ilman ajanvarausta. Ajan voi myös varata soittamalla Ellille numeroon 050 592 5865.

 

Työllisyydenpalveluiden sosiaaliohjaaja Virve Vieraankivi tavattavissa Ypäjän kunnanvirastossa joka tiistai. (Kuntouttava työtoiminta, työllisyyspalvelut)

Sosiaaliohjaaja Virve Vieraankiven vastaanotolle pääsee ainoastaan ajanvarauksella. Ajan voi varata Fshky:n keskuksen kautta puhelinaikana ma, ti, ke ja pe klo 9-10. numerosta 03 419 11.
Muina aikoina kiireellisissä asioissa yhteyden aikuissosiaalityön työntekijöihin saa Fshky:n vaihteen kautta 03 41 911.

Toimeentulohakemukset toimitetaan kirjallisesti kunnantalon palvelupisteeseen tai ulko-oven postiluukusta.

 

 


Ikäihmisten palvelupiste

Oman kunnan palveluohjaaja auttaa ja opastaa ikäihmisiä esim. hakemuksissa palveluiden piiriin (kotihoito tukipalveluineen, hakeutuminen palvelukeskukseen). Teemme myös kotikäyntejä palvelutarpeen selvittämiseksi. Palveluohjaus huolehtii myös omaishoidon tuen hakemuksista ja käsittelystä, vapaapäivien järjestämisestä joko intervallijaksoin, perhehoidolla, palvelusetelillä tai sijaisomaishoitajasopimuksella.  Kun toimintakyky on laskenut voidaan tarvita myös kuljetuspalveluita. Palveluohjauksen kautta voi anoa sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua asiointiin. Lisäksi palveluohjaaja avustaa ja täyttää hakemuksia esimerkiksi Kelan hoitotukianomuksiin. Hoitotukeen on oikeutettu, jos tarvitsee vähintään viikoittain apua henkilökohtaisissa toiminnoissa tai ohjausta ja valvontaa niissä. Hoitotukea on mahdollista saada 6 kk taannehtivasti. Ikäihmisillä voi olla oikeus myös asumistukeen sekä vuokra- että omaan asuntoon. Palveluohjaus avustaa myös näissä hakemuksissa. Saat apua myös kuntoutumis- tai sopeutumisvalmennus kursseille hakeutumisessa tai neuvontaa, missä tahansa mieltä askarruttavassa asiassa.

Ypäjän palveluohjaaja on FSHKY:n palveluohjauksen päällikkö Marjatta Palojärvi Ikääntyneiden palvelut | Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä (fshky.fi), sähköposti marjatta.palojarvi@fshky.fi. Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse arkisin. Myös  henkilökohtainen tapaaminen on mahdollista ilman ajanvarausta Ypäjän kunnantalolle seuraavina aikoina: