Valitse sivu

Hevospitäjän Yhtenäiskoulu, Kartanon yksikkö

Kartanon koulu

Kartanon koulu on yksisarjainen maalaiskunnan yläkoulu. Koulussamme on toistaiseksi 7.- 9. luokat, mutta syksyllä 2019 koulu aloittaa yhtenäiskouluna. Yhtenäiskoulussa on yhteinen hallinnollinen rehtori ja kaksi eri toimipistettä. Perttulassa toimivat luokat 1.- 4. ja täällä Kartanossa luokat 5. – 9. Erityisopetuksen pienluokkia yhtenäiskoulussa on ensi lukuvuonna kolme eri ikäryhmille.

Koulumme sijaitsee Ypäjän Hevosopiston ympäröimänä eli emme voi välttyä ainakaan syksyisin ja keväisin kuulemasta hevosen hirnahtelua!

Koulussamme vallitsee rauhallinen työnteon meininki, meiltä puuttuvat monet isompien yläkoulujen huolet ja murheet. Saamme keskittyä opiskeluun rauhassa ja työnteon kulttuuri on koulussamme hyvin yhteisöllinen.

Alkaneena lukuvuotena korostamme ‘Minä, me ja kulttuurimme’ ja jatkuvana teemana on suvaitsevaisuus ja hyvien käytöstapojen korostaminen. Kaikki ihmiset tulee hyväksyä ihonväriin, kieleen, oppimiskykyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen jne. katsomatta. Näitä teemoja viedään eteenpäin erilaisten pienempien tapahtumien kautta.

Kevät 2019 on ollut kiireinen ja työntäyteinen, tulevan yhtenäiskoulun valmistelu vaatii paljon huolellista suunnittelua. Uusi rehtori on päässyt suoraan uuden yhtenäiskoulun perustamisen ytimeen, joten tammikuussa alkanut työtehtävä on ollut erittäin haastava ja mielenkiintoinen.

Juha Kraapo

rehtori

Yhteystiedot

tapahtumakalenteri

kodin ja koulun yhteistyö

oppilashuollon suunnitelma