Valitse sivu

Ypajän Musiikkiteatteri

YPÄJÄN MUSIIKKITEATTERI

Ypäjän Musiikkiteatteri on tullut kuuluisaksi visuaalisestikin näyttävistä opereteista ja musikaaleista.

Ypäjän Musiikkiteatteri toimii kesäteatterina, joka esiintyy Ypäjän kotiseutumuseon alueelle rakennetulla laajalla näyttämöllä.

Teatterinteossa on Ypäjällä painotettu esityksen musiikillista ja koreografista puolta. Ohjaajat ovat olleet ammattilaisia, joukossa mm. Paavo Liski, jonka panos kesäkuntansa omalle teatterille oli merkittävä.
Ypäjän kunta on alusta saakka ollut musiikkiteatterin aineellinen tukija. Musiikkiteatteri on puolestaan pyrkinyt korvaamaan tätä panostusta toimimalla kunnan julkisuuskuvan hyväksi.

500-paikkaisessa katsomossa on uusi kiinteä katto kesällä 2019. Penkkien selkänojat ovat valmistuneet vuonna 2016. Pyörätuoleille on oma tila katsomossa. Paikoitusalueena toimii Hevospitäjän yhtenäiskoulun Perttulan yksikön piha-alue, josta ohjataan teatterille (etäisyys noin 250 m). Paikoitusalueen osoite on Hossintie 4, Ypäjä.

Kesällä 2019  Ypäjän Musiikkiteatteri tarjosi kolme erilaista teosta, viihdyttävän musikaalin West Side Story, lasten musiikkinäytelmän Katto-Kassinen ja hauskan puhenäytelmän Paavo 1,5.

WEST SIDE STORY on Arthur Laurentsin kirjoittama musikaali- klassikko ennakkoluuloista, kohtalosta ja rajat ylittävästä rakkaudesta. Nuorisojengit Jets ja Sharks taistelevat kaupunkislummeissa katujen kuninkuudesta ja olemassaolostaan. Jetsin Tonyn ja puertoricolaisen Marian välille syttyvä rakkaus ei saa jengiläisten hyväksyntää ja tapahtumilla on kohtalokkaat seuraukset. Ajatonta tarinaa siivittävät kaikkia sukupolvia sykähdyttävät sävelet. Unelma paremmasta maailmasta elää yhä tässä ajassa.

KATTO-KASSINEN, Astrid Lingrenin luoma satuhahmo, seikkailee koko perheen musiikkinäytelmässä. Pikkuveli tuntee itsensä kovin yksinäiseksi ja toivoo kaveriksi koiraa. Pojan elämään ilmestyvä riemastuttava Katto Kassinen muuttaa arjen ja vie pikkuveljen jännittäviin seikkailuihin.

PAAVO 1,5 tuo musiikkiteatterille uusia elementtejä puheteatterin myötä. Martin ja Jaakon pitkäaikainen haave on toteutumassa; adoptiolupa on myönnetty ja he saavat lapsen! Pikku virhe papereissa mullistaa tuoreen perheen elämän. Paavo 1,5 on Michael Drukerin kirjoittama räväkkä farssi elämästä, vanhemmuudesta sekä ennakkoluuloista ja niiden voittamisesta.

Kesän 2020 ohjelmisto päivitetään piakkoin.